Omáčka po cikánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 375 ml Hovězí vývar základní
  • 15 ml Víno madeira
  • 5 ks Žampiony čerstvé
  • 10 dkg Šunka dušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 848.3 mg
  • Vláknina 5232 mg
  • Vitamín A 5232 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rozpuštěného másla nasypeme mouku a usmažíme jíšku.

  • 2

    Jakmile je jíška hotová, přilijeme k ní hovězí vývar. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vše povaříme 10 minut.

  • 3

    Do omáčky zamícháme šunku a žampiony. Nakonec do celé směsi vmícháme rajský protlak a ochutíme pepřem a madeirou.

Komentáře k receptu