Listová kapsa plněná lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 34 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 148.2 mg
- Draslík 533.2 mg
- Vláknina 2553.1 mg
- Vitamín A 2553.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolené a opepřené filé krátce orestujeme na másle a na opečené slanině. Potom k filé přisypeme žampiony, které opět zprudka orestujeme. Po chvilce přidáme nastrouhaný sýr a mléko. Celou směs na mírném plameni prohříváme a promícháváme. Jakmile se mléko spojí se sýrem, dochutíme ještě pepřem, solí a česnekem. Hotového lososa sundáme z tepla a počkáme, dokud nezchladne.
-
2
Jakmile je losos s omáčkou studený, můžeme se pustit do práce s listovým těstem. Těsto rozválíme do 2 velkých plátů vysokých asi 2 mm. První plát těsta dáme na předem vymazaný plech a na něj položíme část lososího filé, které potom přelijeme sýrovo-houbovou omáčkou. Navrch na omáčku položíme druhou část lososího filé a vše zakryjeme druhým plátem listového těsta. Okraje těsta slepíme rozšlehaným vajíčkem, kterým potřeme i povrch listového těsta.
-
3
Hotovou plněnou kapsu vložíme do předem vyhřáté trouby.
-
4
Pečeme na 200°C 30 minut. Podáváme teplé.