Listová kapsa plněná lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 5 g Anglická slanina
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Listové těsto
  • 125 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 g Česnek
  • 10 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Losos - filety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 533.2 mg
  • Vláknina 2553.1 mg
  • Vitamín A 2553.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolené a opepřené filé krátce orestujeme na másle a na opečené slanině. Potom k filé přisypeme žampiony, které opět zprudka orestujeme. Po chvilce přidáme nastrouhaný sýr a mléko. Celou směs na mírném plameni prohříváme a promícháváme. Jakmile se mléko spojí se sýrem, dochutíme ještě pepřem, solí a česnekem. Hotového lososa sundáme z tepla a počkáme, dokud nezchladne.

  • 2

    Jakmile je losos s omáčkou studený, můžeme se pustit do práce s listovým těstem. Těsto rozválíme do 2 velkých plátů vysokých asi 2 mm. První plát těsta dáme na předem vymazaný plech a na něj položíme část lososího filé, které potom přelijeme sýrovo-houbovou omáčkou. Navrch na omáčku položíme druhou část lososího filé a vše zakryjeme druhým plátem listového těsta. Okraje těsta slepíme rozšlehaným vajíčkem, kterým potřeme i povrch listového těsta.

  • 3

    Hotovou plněnou kapsu vložíme do předem vyhřáté trouby.

  • 4

    Pečeme na 200°C 30 minut. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu