Thajské zelené kuřecí karí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 897.1 mg
- Vláknina 2318.8 mg
- Vitamín A 2318.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kari pastu a promícháme. Vložíme omyté, na kousky nakrájené kuřecí maso a smažíme je po všech stranách asi 2 minuty.
-
2
Do pánve vlijeme sojovou omáčku a kokosové mléko. Uvedeme do varu, snížíme příkon tepla a vmícháme očištěné, nakrájené žampiony spolu s větší částí na kolečka nakrájené cibulky. Osolíme, opepříme a vše zvolna povaříme ještě 8-10 minut.
-
3
Kuřecí karí podáváme horké, ozdobené zbylou cibulkou.