Roštěnky se žampiony a sýrem
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 50 g Sýr Gouda 45%
- 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 50 g Veka
- 70 g Máslo čerstvé
- 40 ml Olej stolní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 36 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 69.4 mg
- Draslík 451.3 mg
- Vláknina 6903.3 mg
- Vitamín A 6903.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky nasekáme, sýr nastrouháme, veku nakrájíme na kostičky, očištěné houby na plátky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek rozmačkáme.
-
2
Na 20 g másla zpěníme cibuli, přidáme houby a po 2 minutách dochutíme solí a pepřem. Směs poté necháme trochu zchladnout.
-
3
Do pánve přidáme 30 g másla, česnek, veku a pečeme dohněda. Vše poté přimícháme s bylinkami k houbám.
-
4
Roštěnky opláchneme a okořeníme. Na oleji a zbytku másla maso opékáme z obou stran 2 minuty.
-
5
Do pekáče dáme roštěnky, pokapeme je horkým olejem a přidáme houbovou směs, sýr a pečeme dokřupava v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
-
6
Pokrm okamžitě upravíme na talíře a podáváme se salátem.