Roštěnky se žampiony a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Veka
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 69.4 mg
  • Draslík 451.3 mg
  • Vláknina 6903.3 mg
  • Vitamín A 6903.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky nasekáme, sýr nastrouháme, veku nakrájíme na kostičky, očištěné houby na plátky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek rozmačkáme.

  • 2

    Na 20 g másla zpěníme cibuli, přidáme houby a po 2 minutách dochutíme solí a pepřem. Směs poté necháme trochu zchladnout.

  • 3

    Do pánve přidáme 30 g másla, česnek, veku a pečeme dohněda. Vše poté přimícháme s bylinkami k houbám.

  • 4

    Roštěnky opláchneme a okořeníme. Na oleji a zbytku másla maso opékáme z obou stran 2 minuty.

  • 5

    Do pekáče dáme roštěnky, pokapeme je horkým olejem a přidáme houbovou směs, sýr a pečeme dokřupava v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.

  • 6

    Pokrm okamžitě upravíme na talíře a podáváme se salátem.

Komentáře k receptu