Bílá ryba s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 58 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 400 g Rajčata
  • 500 g Okoun - filety
  • 40 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2041.2 mg
  • Vláknina 20855.2 mg
  • Vitamín A 20855.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme a rozmačkáme, přidáme k nim citronovou šťávu a pepř.

  • 2

    Na pánvi na oleji restujeme pórek na jemno a jeden prolisovaný stroužek česneku. Za dvě minuty přidáme oregano, žampiony a kolečka celeru. Za další dvě minuty vlijeme protlak. Do čtyř minut se uvolní aroma, pak přidáme plátky cuket, rajčata, víno a vše vaříme pět minut do zhoustnutí. Poté vložíme na šest minut rybu a vmícháme bazalku a petržel.

  • 3

    Rybu podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu