Vepřové filety zapečené s mangem
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 100 g Žampiony čerstvé
- 40 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Tabasco
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mango
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.16 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 37 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 661.9 mg
- Vláknina 2380.3 mg
- Vitamín A 2380.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kýtu nakrájíme na filety, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a tabascem. Necháme 1 hodinu v chladničce odležet. Poté maso poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozpáleném oleji. Filety urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, pokapeme sójovou omáčkou a posypeme očištěnými, nasekanými žampiony. Podlijeme trochou smetany, obložíme kousky očištěného manga a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem dozlatova.
-
2
Podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou.