Hovězí plátky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1028 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 53 mg
- Draslík 96 mg
- Vláknina 1469 mg
- Vitamín A 1469 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme blány, osolíme, opepříme a opečeme zprudka po obou stranách na části tuku.
-
2
K tuku od opékání plátků přidáme ještě zbytek nepoužitého tuku a dorůžova v něm osmažíme cibuli nakrájenou na drobno. Zalijeme ji vodou, vložíme opečené plátky, přidáme kmín a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
-
3
Plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Nakonec šťávu procedíme zpět na plátky, přidáme očištěné, opláchnuté, na plátky nakrájené žampiony, podušené na tuku a ještě přisolíme podle chuti a krátce povaříme.