Hovězí Stroganoff
Suroviny
- 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 225 g Žampiony čerstvé
- 300 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 49 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 138.8 mg
- Draslík 883.6 mg
- Vláknina 2496.3 mg
- Vitamín A 2496.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku promícháme se solí, pepřem a mletou paprikou. Ve směsi obalíme omyté, na proužky nakrájené maso.
-
2
V pánvi na části oleje smažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli asi 10 minut dozlatova. Přisypeme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme, až houby zvláční.
-
3
Cibuli i žampiony vyjmeme a necháme na teplém místě. Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme maso a za stálého míchání zprudka smažíme asi 4 minuty.
-
4
Potom do pánve vrátíme cibuli a houby, osolíme, opepříme a pánví 1 minutu potřásáme. Snížíme příkon tepla, vmícháme zakysanou smetanu, hořčici a vše jen prohřejeme.
-
5
Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.