Opékaná rýže s vepřovou kýtou
Suroviny
- 60 g Hrášek
- 150 g Rýže loupaná
- 250 g Vepřová kýta
- 350 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žampiony čerstvé
- 2 stroužek Česnek
- 0.01 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 13 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 164.5 mg
- Draslík 854.9 mg
- Vláknina 8045 mg
- Vitamín A 8045 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži vaříme ve vodě asi 15 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli a omyté, na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Opékáme asi 4 minuty dozlatova. Do woku přidáme na plátky nakrájené žampiony, prolisovaný česnek a opékáme 1 minutu. Vmícháme sójovou omáčku, cukr a zahříváme 2 minuty. Nakonec přisypeme vařenou rýži, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a předem uvařený hrášek, vše promícháme a směs vyjmeme na nahřátý talíř. Do woku vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme do ztuhnutí. Vrátíme zpět směs s rýží a promícháme s vejci.
-
2
Pokrm upravíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.