Opékaná rýže s vepřovou kýtou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hrášek
  • 150 g Rýže loupaná
  • 250 g Vepřová kýta
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.01 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 854.9 mg
  • Vláknina 8045 mg
  • Vitamín A 8045 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vaříme ve vodě asi 15 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli a omyté, na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Opékáme asi 4 minuty dozlatova. Do woku přidáme na plátky nakrájené žampiony, prolisovaný česnek a opékáme 1 minutu. Vmícháme sójovou omáčku, cukr a zahříváme 2 minuty. Nakonec přisypeme vařenou rýži, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a předem uvařený hrášek, vše promícháme a směs vyjmeme na nahřátý talíř. Do woku vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme do ztuhnutí. Vrátíme zpět směs s rýží a promícháme s vejci.

  • 2

    Pokrm upravíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu