Drůbeží játra nadivoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra drůbeží
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Anglická slanina
  • 100 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Voda pitná
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 628.6 mg
  • Vláknina 5023.3 mg
  • Vitamín A 5023.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra osolíme, opepříme a opékáme v pánvi na oleji asi 5 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme v pánvi, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby a očištěný, na kolečka nakrájený pórek, nasekaný česnek a tymián. Nakonec vmícháme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Přilijeme víno, trochu vody a vše chvíli podusíme. Potom přidáme opečená játra a jen prohřejeme.

  • 2

    Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Komentáře k receptu