Skopové kotlety na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 42 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 182.3 mg
- Vláknina 1389.8 mg
- Vitamín A 1389.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze skopového hřbetu nasekáme 8 kotlet, kosti po straně odsekneme a maso očistíme a omyjeme.
-
2
Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi. Vyjmeme je na nahřáté talíře.
-
3
Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vše osmažíme, zalijeme červeným vínem a kečupem, přidáme papriku nakrájenou na nudličky, osolíme a krátce podusíme.
-
4
Kotlety přelijeme vařící směsí a podáváme.