Šunka s játrovou směsí a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Játra drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Mandle plátky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.01 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 12.6 mg
  • Draslík 176.8 mg
  • Vláknina 1389.8 mg
  • Vitamín A 1389.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěná a omytá játra nakrájená na hranolky, osmahneme je a vmícháme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Osmažíme je, vše zakapeme vínem a krátce podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Plátky šunky prohřejeme po obou stranách na másle, upravíme na talíře a poklademe připravenou játrovou směsí. Povrch posypeme plátky mandlí a pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu