Šunka s játrovou směsí a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 12.6 mg
- Draslík 176.8 mg
- Vláknina 1389.8 mg
- Vitamín A 1389.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěná a omytá játra nakrájená na hranolky, osmahneme je a vmícháme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Osmažíme je, vše zakapeme vínem a krátce podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Plátky šunky prohřejeme po obou stranách na másle, upravíme na talíře a poklademe připravenou játrovou směsí. Povrch posypeme plátky mandlí a pokrm ihned podáváme.