Žampiony po řecku
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 90 ml Víno bílé
- 75 ml Olej hroznový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 šálek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 23 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 739.9 mg
- Vláknina 22918.6 mg
- Vitamín A 22918.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté žampiony v kastrolu přelijeme vínem a citronovou šťávou a dolijeme vodou. Přidáme omyté hrozinky, piniové oříšky, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.
-
2
Povařené žampiony necháme vychladnout. Odstraníme bobkový list, houby i s kořením nalijeme do čisté sklenice a přelijeme olejem. Dobře uzavřeme a uložíme na chladném místě. Žampiony vydrží až 2 týdny.
-
3
Podáváme jako předkrm.