Králík na hořčici se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Králičí maso
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Hořčice Dijonská
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 187.2 mg
  • Draslík 958.2 mg
  • Vláknina 859.8 mg
  • Vitamín A 859.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého králíka potřeme uvnitř i na povrchu hořčicí, vložíme do máslem vymazaného pekáče a chvíli dusíme v troubě. Potom maso pečeme bez pokličky, poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.

  • 2

    Chvíli před koncem pečení přidáme k masu očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dopečeme doměkka.

  • 3

    Měkké maso naporcujeme, do šťávy přilijeme smetanu a povaříme. Osolíme, opepříme a omáčku přelijeme přes maso.

Komentáře k receptu