Králík na hořčici se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 34 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 187.2 mg
- Draslík 958.2 mg
- Vláknina 859.8 mg
- Vitamín A 859.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého králíka potřeme uvnitř i na povrchu hořčicí, vložíme do máslem vymazaného pekáče a chvíli dusíme v troubě. Potom maso pečeme bez pokličky, poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
-
2
Chvíli před koncem pečení přidáme k masu očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dopečeme doměkka.
-
3
Měkké maso naporcujeme, do šťávy přilijeme smetanu a povaříme. Osolíme, opepříme a omáčku přelijeme přes maso.