Brambory dušené s houbovou omáčkou a šunkou
Suroviny
- 750 g Brambory
- 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200 g Žampiony čerstvé
- 80 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 l Voda pitná
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 30 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 1014.7 mg
- Vláknina 14058.2 mg
- Vitamín A 14058.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 92.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, v hrnci podlijeme osolenou vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.
-
2
Potom přidáme okapaný hrášek, očištěné, na plátky nakrájené žampiony podušené na části másla a na nudličky nakrájenou šunku. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Chvíli podusíme a ihned podáváme.
-
3
Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.