Taštičky s masem a žampióny
Suroviny
- 230 g Brambory
- 130 g Hovězí maso mleté
- 130 g Žampiony čerstvé
- 231 g Sůl
- 80 ml Víno červené
- 80 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Pórek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 2 g
- Sodík 22483 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 20.2 mg
- Draslík 685.8 mg
- Vláknina 7367.8 mg
- Vitamín A 7367.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej a přidáme mleté maso. Mícháme a restujeme, aby se rozdrobilo. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, žampióny na plátky a brambory na kostičky. Vše přisypeme k masu a restujeme 7 minut.
-
2
Zasypeme moukou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut.
-
3
Na vále rozdělíme listové těsto na 4 díly a každý rozválíme na středně silnou placku. Lžící do středu placky poklademe směs z pánve, okraje přehneme a spojíme tak, aby vznikla taštička.
-
4
Naskládáme je vedle sebe na vymazaný plech a pečeme při střední teplotě 25 minut.
-
5
Ihned podáváme, nejlépe s čerstvým salátem.