Žampionový krém
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
- 10 g Mascarpone
- 10 g Petržel - nať
- 500 ml Vývar zeleninový
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Houbové koření
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 33 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 53.8 mg
- Draslík 501.2 mg
- Vláknina 5899.3 mg
- Vitamín A 5899.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidáme hladkou mouku a restujeme další
-
2
3 minuty do růžova. Okořeníme kmínem a houbovým kořením.
-
3
Přidáme na plátky nakrájené žampiony a podlijeme jen malým množstvým vývaru. A to tak, aby se žampiony nepřichytávaly, ale aby se restovaly, ne vařily.
-
4
Po 4 minutách zalijeme zbytkem vývaru a vaříme doměkka. Pak přilijeme smetanu, osolíme a necháme prohřát. Servírujeme s nočkem Mascarpone, posypané zelenou petrželkou.