Závitky z jeleního masa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Jelení maso
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 250 ml Víno červené
  • 400 ml Zvěřinový vývar
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Švestky
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 211.5 mg
  • Draslík 1097.5 mg
  • Vláknina 12588.2 mg
  • Vitamín A 12588.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, žampióny, mrkev a celer nakrájíme. Každý plátek jeleního masa opepříme a přidáme plátek špeku, několik kousků žampiónů, kroužek cibule, švestku a vlašský ořech, zavineme a stáhneme nití.

  • 2

    Závitky společně s mrkví a celerem osmažíme. Přidáme bobkový list a zalijeme zvěřinovým fondem a červeným vínem.

  • 3

    Nakonec přilijeme smetanu a necháme dusit 45 minut.

Komentáře k receptu