Závitky z jeleního masa
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 40 g Ořechy vlašské
- 100 g Slanina vepřová
- 100 g Žampiony čerstvé
- 800 g Jelení maso
- 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 250 ml Víno červené
- 400 ml Zvěřinový vývar
- 3 ks Cibule
- 3 ks Mrkev kořen
- 4 ks Švestky
- 1 ks Bobkový list
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 35 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 211.5 mg
- Draslík 1097.5 mg
- Vláknina 12588.2 mg
- Vitamín A 12588.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, žampióny, mrkev a celer nakrájíme. Každý plátek jeleního masa opepříme a přidáme plátek špeku, několik kousků žampiónů, kroužek cibule, švestku a vlašský ořech, zavineme a stáhneme nití.
-
2
Závitky společně s mrkví a celerem osmažíme. Přidáme bobkový list a zalijeme zvěřinovým fondem a červeným vínem.
-
3
Nakonec přilijeme smetanu a necháme dusit 45 minut.