Kapří špízy se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 40 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 149 mg
- Draslík 2169.8 mg
- Vláknina 10515.8 mg
- Vitamín A 10515.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého kapra zbavíme kůže a větších kostí. Maso nakrájíme na kostky, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olivovým olejem. Necháme chvíli odležet.
-
2
Potom kousky kapra osolíme, obalíme plátky slaniny a napichujeme na jehly střídavě se cherry rajčátky. Špízy pečeme na pánvi nebo na roštu.
-
3
Očištěné žampiony nakrájíme na kousky a spolu s kolečky oloupané cibule osmažíme na oleji.
-
4
Špízy podáváme se žampionovou směsí.