Polévka kančí
Suroviny
- 400 g Kančí maso
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 g Rajčata Cherry
- 200 g Fazole
- 700 ml Hovězí vývar základní
- 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 18 g
- Sodík 474 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 27.6 mg
- Draslík 487.5 mg
- Vláknina 3300.1 mg
- Vitamín A 3300.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené kančí maso osmažíme na másle, přidáme nasekanou cibuli, česnek, osmahneme, zalijeme 150 ml vody, okořeníme a necháme 40 minut povařit.
-
2
Žampiony i feferonku zbavenou pecek nakrájíme a přidáme k masu. Přisypeme fazolky, rajčata a zalijeme vývarem, necháme 10 minut povařit.
-
3
Závěrem polévku ochutíme zakysanou smetanou a nasekanou jarní cibulkou.