Bagna cauda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 230 g Brambory vařené
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sardinky v oleji
  • 225 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Červená řepa
  • 8 ks Ředkvička
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Květák
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 1132.7 mg
  • Vláknina 18773.2 mg
  • Vitamín A 18773.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme řapíky celeru na kousky asi 7 cm dlouhé, stejně dlouhé nakrájíme i čtvrtky mrkví, květák rozdělíme na růžičky a žampiony ozdobíme čtyřmi zářezy. Na obou koncích seřízneme jarní cibulky, na osminy pokrájíme červenou řepu a hlízu fenyklu, rozpůlíme brambory, dvěma zářezy ozdobíme ředkvičky a semen zbavíme a na silnější proužky nakrájíme papriku. Vše urovnáme na velkou mísu.

  • 2

    Z ančoviček slijeme olej, necháme okapat a nahrubo nakrájíme. Na velmi mírném ohni rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zahříváme česnek a ančovičky do té doby, než se začnou rozpadat. Pak přidáme máslo a po jeho rozpuštění přelijeme tuto směs do misky, kterou položíme doprostřed mísy se zeleninou a servírujeme s italským chlebem.

Komentáře k receptu