Srnčí steaky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 22 g
- Sodík 702 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 8.4 mg
- Draslík 156.5 mg
- Vláknina 3671.3 mg
- Vitamín A 3671.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky (2 ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso po jedné straně lehce posypeme moukou a po obou stranách opékáme na oleji asi 3 minuty. Steaky vyjmeme.
-
2
Na tuku osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, přidáme nadrobno nakrájené cibulky a podlijeme vínem. Vložíme zpět maso a vše dusíme doměkka.
-
3
Měkké steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme směsí.
-
4
Podáváme s opečenými bramborami.