Srnčí steaky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Srnčí kýta
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 200 g Cibule sterilovaná
  • 60 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 702 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 156.5 mg
  • Vláknina 3671.3 mg
  • Vitamín A 3671.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky (2 ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso po jedné straně lehce posypeme moukou a po obou stranách opékáme na oleji asi 3 minuty. Steaky vyjmeme.

  • 2

    Na tuku osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, přidáme nadrobno nakrájené cibulky a podlijeme vínem. Vložíme zpět maso a vše dusíme doměkka.

  • 3

    Měkké steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme směsí.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu