Pikantní zeleninové špízy
Suroviny
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 8 ks Rajčata Cherry
- 8 ks Žampiony čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 10 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1981.2 mg
- Vláknina 16433.3 mg
- Vitamín A 16433.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s trochou oleje, octa, nasekanými bylinkami a kořením.
-
2
Zeleninu očistíme, cukety a lilek nakrájíme na kolečka, žampiony, zbylé stroužky česneku a rajčátka necháme vcelku.
-
3
Všechnu zeleninu střídavě napichujeme na jehly pomaštěné olejem. Špízy potřeme marinádou, položíme na gril a za občasného otáčení grilujeme 10-15 minut. Průběžně potíráme marinádou.
-
4
Podáváme s pečivem.