Bramborový nákyp s feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 200 g Salám měkký
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 908 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 304.8 mg
  • Draslík 1523.8 mg
  • Vláknina 15979.8 mg
  • Vitamín A 15979.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme pod pokličkou v menším množství vody a prolisujeme je.

  • 2

    Očištěné feferonky nasekáme na jemno, salám pokrájíme na tenké nudličky, oloupanou cibuli na kroužky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme cibuli, feferonky a salám, smažíme tak dlouho, až cibule zesklovatí. Potom vše přendáme do mísy, promícháme s vejci a bramborami, dochutíme.

  • 4

    Velkou dortovou formu vymažeme máslem a naplníme ji připravenou směsí. Povrch uhladíme, navrch poklademe očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia 20 - 30 minut.

Komentáře k receptu