Žampionové steaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.12 šálek Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 88.2 mg
  • Draslík 890.7 mg
  • Vláknina 4551.8 mg
  • Vitamín A 4551.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony rozpůlíme. V kastrolu rozehřejeme 40 g másla, přidáme citronovou šťávu, trochu vody, sůl a pepř. Vložíme připravené žampiony, podusíme je asi 10 minut, necháme okapat.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené steaky ze svíčkové a po obou stranách je zprudka opečeme. Opepříme, dopékáme po každé straně ještě 3 - 4 minuty, potom teprve maso osolíme.

  • 3

    Opečeme nasucho toastový chléb, potřeme zbylým máslem a rozdělíme na talíře. Topinky obložíme steaky, na ně klademe žampiony ohřáté ve šťávě z masa.

  • 4

    Pokrm ozdobíme dílkem citronu, snítkou kopru a petrželky.

Komentáře k receptu