Orientálská hovězí pečeně
Suroviny
- 200 g Cibule
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Rajčata
- 37.5 g Slanina vepřová
- 25 g Sůl
- 150 g Tuk
- 2 g Pepř černý mletý
- 20 g Česnek
- 200 g Žampiony čerstvé
- 750 g Hovězí maso zadní
- 200 g Paprikové lusky čerstvé
- 50 g Protlak rajčatový
- 50 ml Víno červené
- 900 ml Voda pitná
- 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1077 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 60.3 mg
- Draslík 189.8 mg
- Vláknina 1951 mg
- Vitamín A 1951 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na části tuku. Na tomto základě opečeme maso, zalijeme je trochou vlažné vody a přidáme utřený česnek a rajčatový protlak. Pod poklicí maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Nakonec omáčku procedíme.
-
4
Na zbývajícím tuku podusíme očištěné žampiony, rajčata a paprikové lusky, vše nakrájené na plátky nebo na širší nudle. Směs přidáme do omáčky.
-
5
Nakonec do omáčky přidáme červené víno a vorčestr, přisolíme ji a ještě krátce povaříme.