Orientálská hovězí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Rajčata
  • 37.5 g Slanina vepřová
  • 25 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Paprikové lusky čerstvé
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Víno červené
  • 900 ml Voda pitná
  • 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1077 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 60.3 mg
  • Draslík 189.8 mg
  • Vláknina 1951 mg
  • Vitamín A 1951 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na části tuku. Na tomto základě opečeme maso, zalijeme je trochou vlažné vody a přidáme utřený česnek a rajčatový protlak. Pod poklicí maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Nakonec omáčku procedíme.

  • 4

    Na zbývajícím tuku podusíme očištěné žampiony, rajčata a paprikové lusky, vše nakrájené na plátky nebo na širší nudle. Směs přidáme do omáčky.

  • 5

    Nakonec do omáčky přidáme červené víno a vorčestr, přisolíme ji a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu