Krevetová omeleta fu jong
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 19 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 459.9 mg
- Draslík 792.5 mg
- Vláknina 8190 mg
- Vitamín A 8190 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety opláchneme vodou a vysušíme papírovými utěrkami. Poté je řádně obalíme v osoleném Solamylu.
-
2
Pórky nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky.
-
3
Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme pórek a opékáme 3 minuty. Přidáme krevety a za stálého míchání opékáme dozlatova. K této směsi přidáme žampiony, sójové výhonky a vše opékáme ještě 2 minuty.
-
4
Vejce rozšleháme se 3 lžícemi vody, směs nalijeme do woku a necháme ztuhnout. Omeletu poté obrátíme.
-
5
Hotovou omeletu přesuneme na talíř, rozdělíme na čtyři díly a servírujeme ještě horkou ozdobenou smaženým pórkem.