Hermelín v hnízdečku z klíčků a cukety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 36 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 1754.5 mg
- Vláknina 12996 mg
- Vitamín A 12996 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr hermelín necháme v alobalu (původní balení z obchodu) a jen sýr nařízneme do kříže a položíme na plech. Ten na 8-10 minut vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Sýr by se neměl roztéct.
-
2
Mezitím na rozehřátém oleji orestujeme na plátky nebo kolečka nakrájenou zeleninu a žampiony. Vypneme sporák a přihodíme k zelenině klíčky mungo a promícháme. (Červený palmový olej dodá jídlu hezkou oranžovou barvu).
-
3
Na talíři vytvoříme hnízdo ze zeleniny a hub a do něj vložíme samotný bílý hermelín.