Krevetová polévka
Suroviny
- 125 g Krevety tygří - loupané
- 125 g Žampiony čerstvé
- 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 0.5 hrst Potočnice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar rybí
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 93 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 94.1 mg
- Draslík 360.2 mg
- Vláknina 3391.5 mg
- Vitamín A 3391.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulky nakrájíme šikmo na tenké plátky, žampiony také na plátky a krevety vyloupeme. 4 nevyloupané krevety necháme na ozdobu stranou. Mrkev nahrubo nastrouháme.
-
2
Olej silně rozehřejeme ve woku, přidáme cibulky, minutu opékáme, přidáme mrkev a žampiony a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
-
3
Poté přilijeme vývar, přivedeme opět k varu, osolíme, opepříme, ochutíme čínskou směsí pěti koření (fagara, badyán, skořice, hřebíček, fenykl), přilijeme sójovou omáčku a vaříme 5 minut. Přidáme krevety a povaříme 4 minuty. Pokud jsou krevety velké, rozpůlíme je.
-
4
Do polévky vmícháme nahrubo nakrájenou potočnici, zamícháme. Vejce rozšleháme a krouživým pohybem vlijeme do polévky tak, aby se utvořily kruhy na povrchu polévky.
-
5
Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nevyloupanými krevetami.