Gratinovaný kapr se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 33 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 537.6 mg
- Vláknina 763 mg
- Vitamín A 763 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
-
2
Porce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme a přendáme na čistou pánev.
-
3
Očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle, urovnáme kolem porcí kapra a přelijeme smetanou. Pokrm osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.