Gratinovaný kapr se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Kapr obecný
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 537.6 mg
  • Vláknina 763 mg
  • Vitamín A 763 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Porce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme a přendáme na čistou pánev.

  • 3

    Očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle, urovnáme kolem porcí kapra a přelijeme smetanou. Pokrm osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu