Srnčí minutkový guláš

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 250 g Srnčí kýta
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 186.3 mg
  • Vláknina 2453.5 mg
  • Vitamín A 2453.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněnou a omytou kýtu nakrájíme přes vlákno na hranolky, pokapeme lžící oleje a necháme v chladničce 2 dny odležet.

  • 2

    Maso osolíme, okořeníme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji a másle. Přidáme oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osmažíme a vmícháme rajčatový protlak. Smažíme ještě 1 minutu, zalijeme vývarem a povaříme další 1 minutu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu