Srnčí minutkový guláš
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 250 g Srnčí kýta
- 30 g Žampiony čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 186.3 mg
- Vláknina 2453.5 mg
- Vitamín A 2453.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněnou a omytou kýtu nakrájíme přes vlákno na hranolky, pokapeme lžící oleje a necháme v chladničce 2 dny odležet.
-
2
Maso osolíme, okořeníme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji a másle. Přidáme oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osmažíme a vmícháme rajčatový protlak. Smažíme ještě 1 minutu, zalijeme vývarem a povaříme další 1 minutu. Ihned podáváme.