Vepřová kýta s pórkem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 35 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 798 mg
- Vláknina 4254.8 mg
- Vitamín A 4254.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na pánvi na oleji.
-
2
Opečené maso vyjmeme a do výpeku přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a omytý, na nudličky nakrájený pórek. Zprudka osmahneme, vložíme maso, podlijeme vínem a krátce podusíme.