Vepřová kýta s pórkem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 798 mg
  • Vláknina 4254.8 mg
  • Vitamín A 4254.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na pánvi na oleji.

  • 2

    Opečené maso vyjmeme a do výpeku přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a omytý, na nudličky nakrájený pórek. Zprudka osmahneme, vložíme maso, podlijeme vínem a krátce podusíme.

Komentáře k receptu