Špízy z rybího filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 600 g Filé rybí
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Feferony
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 219 mg
  • Draslík 435.4 mg
  • Vláknina 3709 mg
  • Vitamín A 3709 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet.

  • 2

    Porce nakrájíme na kousky a napichujeme je na jehlu střídavě s kousky sýru, okurky, žampionů a feferonky.

  • 3

    Špízy obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance. Pečeme je na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.

Komentáře k receptu