Špízy z rybího filé
Suroviny
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 g Žampiony čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 600 g Filé rybí
- 20 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 ks Feferony
- 1 ks Okurka salátová
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 22 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 87 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 219 mg
- Draslík 435.4 mg
- Vláknina 3709 mg
- Vitamín A 3709 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet.
-
2
Porce nakrájíme na kousky a napichujeme je na jehlu střídavě s kousky sýru, okurky, žampionů a feferonky.
-
3
Špízy obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance. Pečeme je na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.