Pestrá salátová mísa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Artyčoky
  • 200 g Salám měkký
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Olivy černé
  • 300 g Cizrna
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1051 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 29.5 mg
  • Draslík 1236.2 mg
  • Vláknina 35687.2 mg
  • Vitamín A 35687.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salám nakrájíme na malé kostičky. Houby nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme a nakrájíme na velké kousky.

  • 2

    Do mísy dáme salám, houby, papriku, olivy, konzervu cizrny, artyčoky i s nálevem, olej, ocet, oregano, sůl, pepř a dobře vše promícháme.

  • 3

    Listy endivie nebo jiného salátu omyjeme, osušíme a vyložíme jimi plochou mísu. Doprostřed dáme salát a ihned podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu