Pestrá salátová mísa
Suroviny
- 150 g Artyčoky
- 200 g Salám měkký
- 200 g Žampiony čerstvé
- 150 g Olivy černé
- 300 g Cizrna
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1051 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 29.5 mg
- Draslík 1236.2 mg
- Vláknina 35687.2 mg
- Vitamín A 35687.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salám nakrájíme na malé kostičky. Houby nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme a nakrájíme na velké kousky.
-
2
Do mísy dáme salám, houby, papriku, olivy, konzervu cizrny, artyčoky i s nálevem, olej, ocet, oregano, sůl, pepř a dobře vše promícháme.
-
3
Listy endivie nebo jiného salátu omyjeme, osušíme a vyložíme jimi plochou mísu. Doprostřed dáme salát a ihned podáváme s pečivem.