Houbové opečenky
Suroviny
- 60 g Strouhanka
- 350 g Žampiony čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 2 ks Šalvěj čerstvá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pohanková
- 1.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 12 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 131.2 mg
- Draslík 537.4 mg
- Vláknina 10902.8 mg
- Vitamín A 10902.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Strouhanku nebo housku zalijeme teplým mlékem. Houby očistíme a nakrájíme na drobno, cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na drobno, česnek prolisujeme. Pórek očistíme a pokrájíme na plátky. Šalvějové lístky jemně nasekáme.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo a podusíme na něm cibuli, přidáme pórek, česnek, houby a minutu dusíme. Poté směs přendáme do mísy a necháme vychladnout. Housku nebo strouhanku vymačkáme, přidáme ji ke směsi, vmícháme vejce, pohankovou a hladkou mouku, šalvěj, sůl, pepř. Vše dobře promícháme.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a vždy 2 lžíce směsi smažíme po obou stranách cca 5 minut. Hotové opečenky dáme na mísu a ihned podáváme s mátovou omáčkou.