Windsorský zvěřinový guláš
Suroviny
- 750 g Kančí maso
- 40 g Tuk
- 300 g Žampiony čerstvé
- 3 g Pepř černý celý
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 ml Víno červené
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Jalovec
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Džem rybízový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 32 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 46 mg
- Draslík 304.4 mg
- Vláknina 2224.7 mg
- Vitamín A 2224.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso ze zvěřiny zbavíme všeho tuku, šlach, blan a nakrájíme ho na kostky. V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, vložíme do něj maso a opékáme ze všech stran asi 5 minut. Potom zalijeme vínem a zvěřinovým vývarem, osolíme a přidáme bobkový list, pepř, jalovec, tymián, muškátový oříšek a papriku. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 25 minut.
-
2
Během vaření očistíme žampióny a nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi rozpálíme máslo a houby na něm 10 minut dusíme. Vyjmeme a dáme stranou.
-
3
Škrob rozmícháme se smetanou a kečupem a přidáme ho k masu. Povaříme, přidáme houby, dochutíme rybízovým rosolem nebo džemem, citrónovou šťávou a worcesterem. Vaříme při mírné teplotě asi 2 minuty.
-
4
Hotový guláš dochutíme a ihned podáváme s noky a čerstvým salátem.