Vepřové řízky s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 36 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 97.9 mg
- Draslík 900.5 mg
- Vláknina 9350.8 mg
- Vitamín A 9350.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelený chřest očistíme a odřízneme asi 10 cm dlouhou horní část, zbytek odložíme. Žampióny očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Chřest vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8-10 minut. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla, vložíme osolené řízky a smažíme z obou stran asi 2 minuty. Hotové řízky dáme na mísu a uchováme v teple.
-
3
Zbylé máslo dáme do pánve, přidáme cibuli a dusíme asi 3 minuty, přidáme žampióny a dusíme ještě asi 3 minuty, potom odstavíme.
-
4
Ve vývaru rozmícháme škrob, sušený estragon, pepř a směs přidáme do pánve. Přivedeme k varu a vaříme, až omáčka zhoustne.
-
5
Řízky vrátíme do pánve k omáčce a dobře prohřejeme. Chřest slijeme a dáme na mísu spolu se žampióny. Ihned podáváme.