Vepřové řízky s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Chřest bílý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 450 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 97.9 mg
  • Draslík 900.5 mg
  • Vláknina 9350.8 mg
  • Vitamín A 9350.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelený chřest očistíme a odřízneme asi 10 cm dlouhou horní část, zbytek odložíme. Žampióny očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Chřest vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8-10 minut. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla, vložíme osolené řízky a smažíme z obou stran asi 2 minuty. Hotové řízky dáme na mísu a uchováme v teple.

  • 3

    Zbylé máslo dáme do pánve, přidáme cibuli a dusíme asi 3 minuty, přidáme žampióny a dusíme ještě asi 3 minuty, potom odstavíme.

  • 4

    Ve vývaru rozmícháme škrob, sušený estragon, pepř a směs přidáme do pánve. Přivedeme k varu a vaříme, až omáčka zhoustne.

  • 5

    Řízky vrátíme do pánve k omáčce a dobře prohřejeme. Chřest slijeme a dáme na mísu spolu se žampióny. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu