Zapékané hřebenatky
Suroviny
- 80 g Strouhanka
- 250 g Žampiony čerstvé
- 50 g Sýr Čedar
- 450 g Mušle slávky
- 100 ml Víno bílé
- 180 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 23 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 79.1 mg
- Draslík 646.2 mg
- Vláknina 3131.3 mg
- Vitamín A 3131.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednu lžíci rozpuštěného másla promícháme se strouhankou nebo s drobky z bílého chleba. Žampióny a cibuli nakrájíme na plátky.
-
2
Čtyři ohnivzdorné misky vymažeme máslem. Ve větší pánvi rozpustíme zbylé máslo, přidáme cibuli a dusíme 5 minut doměkka.
-
3
Zvýšíme teplotu, přidáme hřebenatky, žampióny a dusíme za stálého míchání ještě 5 minut.
-
4
Pokrm osolíme, opepříme, zasypeme moukou a dobře promícháme. Postupně přiléváme vodu a víno, směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 2-3 minuty, dokud se omáčka nespojí. Potom přilijeme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme, odstavíme.
-
5
Směs rozdělíme do čtyř misek, zasypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Pečeme v troubě při režimu gril na 300° C asi 2 minuty, až povrch zhnědne. Ihned podáváme.
-
6