Čínská kuřecí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 861 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 486.1 mg
- Vláknina 1832 mg
- Vitamín A 1832 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na 5 mm silné plátky, promícháme je se suchým sherry a necháme 10 minut marinovat.
-
2
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na plátky 1 cm silné.
-
3
Vývar s houbami, strouhaným nebo sušeným zázvorem a sójovou omáčkou přivedeme k varu. Očistíme čínské zelí a nakrájíme ho na nudličky 1 cm široké.
-
4
Vodní kaštany z konzervy, nakrájíme na tenké plátky.
-
5
Kuřecí maso vložíme do vroucího vývaru, po minutě přidáme cibuli, čínské zelí a kaštany. Povaříme minimálně 5 minut, až je zelí měkké, ale ještě křupavé. Ihned podáváme.