Čínská kuřecí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Kaštany jedlé
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 486.1 mg
  • Vláknina 1832 mg
  • Vitamín A 1832 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na 5 mm silné plátky, promícháme je se suchým sherry a necháme 10 minut marinovat.

  • 2

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na plátky 1 cm silné.

  • 3

    Vývar s houbami, strouhaným nebo sušeným zázvorem a sójovou omáčkou přivedeme k varu. Očistíme čínské zelí a nakrájíme ho na nudličky 1 cm široké.

  • 4

    Vodní kaštany z konzervy, nakrájíme na tenké plátky.

  • 5

    Kuřecí maso vložíme do vroucího vývaru, po minutě přidáme cibuli, čínské zelí a kaštany. Povaříme minimálně 5 minut, až je zelí měkké, ale ještě křupavé. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu