Jemné ragú v paštičkách z listového těsta
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 450 g Hovězí maso vařené
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Listové těsto
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 879 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 55 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 256.7 mg
- Vláknina 6086.9 mg
- Vitamín A 6086.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené telecí maso nebo jazyk nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny na plátky.
-
2
V hrnci zahřejeme 20 g másla a podusíme na něm cibuli a žampióny. Ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme maso a jen krátce prohřejeme.
-
3
V jiném kastrolu zahřejeme zbytek másla, přisypeme mouku, zpěníme ji a pomalu, za stálého míchání ji rozředíme vývarem a vínem. Vše dusíme asi 10 minut.
-
4
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby dáme do omáčky, dochutíme solí, pepřem, několika kapkami worcesteru a citrónovou šťávou.
-
5
Paštičky z listového těsta rozpečeme v troubě. Ragú naplníme do horkých paštiček a ihned podáváme.
-
6