Rizoto z divoké rýže s houbami
Suroviny
- 100 g Rýže indiánská
- 100 g Žampiony čerstvé
- 50 g Sýr Gouda 45%
- 225 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 6 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 444.6 mg
- Vláknina 4883.2 mg
- Vitamín A 4883.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vaříme ve vývaru s bobkovým listem pod pokličkou zvolna asi 20 minut.
-
2
Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
-
3
Rýži osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Žampiony opečeme na rozehřátém oleji, přidáme pórek a krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a promícháme s rýží.
-
4
Před podáváním posypeme rizoto nastrouhaným sýrem.