Mexické kebaby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Vepřové maso libové
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 180 g Rýže dušená
  • 1 kávová lžička Kakao - prášek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Česnek sušený
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Bobkový list
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Omáčka rajčatová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 85.3 mg
  • Draslík 212 mg
  • Vláknina 4400.3 mg
  • Vitamín A 4400.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2847.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové nebo jehněčí maso nakrájíme na kousky asi 5 cm velké. Vložíme do mísy a přidáme celé hlavičky žampiónů. Do oleje přidáme bobkový list, kakao, chilli, česnekový prášek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby byly všechny kousky obalené marinádou. Mísu zakryjeme a necháme marinovat nejméně 6 hodin, nejlépe však přes noc.

  • 2

    Maso, houby a bobkové listy vyndáme z marinády. Na jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli nakrájenou na čtvrtky, houby a bobkové listy.

  • 3

    Vložíme pod předehřátý gril na 20 minut, dokud se maso nepropeče. Často otáčíme a potíráme marinádou.

  • 4

    Horkou vařenou rýži smícháme s rajčatovou omáčkou taco a upravíme na teplý talíř. Na řýži položíme hotový kebab.

Komentáře k receptu