Mexické kebaby
Suroviny
- 450 g Vepřové maso libové
- 120 g Žampiony čerstvé
- 180 g Rýže dušená
- 1 kávová lžička Kakao - prášek
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 kávová lžička Česnek sušený
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 8 ks Bobkový list
- 6 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Omáčka rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 30 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 85.3 mg
- Draslík 212 mg
- Vláknina 4400.3 mg
- Vitamín A 4400.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2847.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové nebo jehněčí maso nakrájíme na kousky asi 5 cm velké. Vložíme do mísy a přidáme celé hlavičky žampiónů. Do oleje přidáme bobkový list, kakao, chilli, česnekový prášek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby byly všechny kousky obalené marinádou. Mísu zakryjeme a necháme marinovat nejméně 6 hodin, nejlépe však přes noc.
-
2
Maso, houby a bobkové listy vyndáme z marinády. Na jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli nakrájenou na čtvrtky, houby a bobkové listy.
-
3
Vložíme pod předehřátý gril na 20 minut, dokud se maso nepropeče. Často otáčíme a potíráme marinádou.
-
4
Horkou vařenou rýži smícháme s rajčatovou omáčkou taco a upravíme na teplý talíř. Na řýži položíme hotový kebab.