Kedlubny v citronové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 9 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 648.9 mg
- Vláknina 9139.8 mg
- Vitamín A 9139.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Listy nasekáme a odložíme stranou.
-
2
Plátky kedluben, oloupanou, nasekanou cibuli a očištěné, rozpůlené žampiony podusíme na másle. Přidáme citronovou kůru a šťávu, přilijeme vývar a vaříme asi 7 minut. Potom vmícháme jíšku, necháme krátce přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Zeleninu podáváme posypanou kedlubnovými listy a nastrouhaným sýrem.
-
4
Vhodnou přílohou jsou široké nudle.