Masový špíz s houbami a rajčaty
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
- 200 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Sůl
- 8 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Párky telecí
- 1 ks Feferony
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.83 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 24 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 101.4 mg
- Draslík 2626.8 mg
- Vláknina 12419.8 mg
- Vitamín A 12419.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony a omyté maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Párek nadvakrát přeložíme a střídavě vše napichujeme na špízy.
-
2
Oloupaný česnek a očištěnou feferonku nasekáme a zpěníme na rozehřátém másle. Potřeme jím špízy a osolíme je.
-
3
Oloupanou cibuli a omytá rajčata nakrájíme na plátky nebo na kolečka. Zalijeme zálivkou připravenou rozmícháním octa, soli, pepře a oleje.
-
4
Připravené špízy opékáme na oleji po všech stranách asi 10 minut. Podáváme se salátem z rajčat a cibule.