Estragonové kuře se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1437 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 99 g
- Sodík 925 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 444.3 mg
- Draslík 1650.6 mg
- Vláknina 5205.2 mg
- Vitamín A 5205.2 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm.
-
2
Kuřata omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem na povrchu i uvnitř. Do každého kuřete vložíme 1/2 snítky estragonu. Kuřata opečeme v pekáči na másle po všech stranách dozlatova. Přidáme brambory, očištěné, rozpůlené žampiony a slaninu nakrájenou na nudličky. Podlijeme 200 ml vývaru a 200 ml vína a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Občas podlijeme zbylým vývarem.
-
3
Podáváme ozdobené lístky estragonu.