Zelenina smažená v pivním těstíčku
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Cuketa
- 250 g Brokolice
- 100 g Mrkev kořen
- 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 12 ks Žampiony čerstvé
- 4 ks Petržel - nať
- 4 ks Meduňka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 37 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 191.1 mg
- Draslík 2807.6 mg
- Vláknina 27197.5 mg
- Vitamín A 27197.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.2 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku rozmícháme se žloutky, pivem, solí a pepřem na hladké těstíčko. Vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky nebo na plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.
-
3
Očištěné žampiony osmahneme na másle a po vychladnutí je osolíme. Zeleninu, houby a omyté bylinky namočíme do těstíčka a po částech smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji asi 2 minuty. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce.