Krůtí ragú se žampiony
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
- 250 g Žampiony čerstvé
- 250 ml Víno bílé
- 250 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.16 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 572.6 mg
- Vláknina 2317.3 mg
- Vitamín A 2317.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na tenké nudličky. Opečeme je po všech stranách v pánvi na rozehřátém másle, vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Na výpeku necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a společně podusíme. Zalijeme vínem a sherry a povaříme tak dlouho, až se tekutina svaří na polovinu. Osolíme, opepříme, přisypeme papriku a ochutíme worcesterskou omáčkou. Necháme jen přejít varem. Nakonec vložíme nudličky masa a krátce prohřejeme.