Zelenina s houbami
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cuketa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
- 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 91 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 501.2 mg
- Vláknina 4742.3 mg
- Vitamín A 4742.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm za stálého míchání šalotky nakrájené na kolečka, očištěné papriky nakrájené na kostičky a oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev. Po chvíli přidáme očištěné, na plátky nakrájené cukety a žampiony a vše opékáme asi 10 minut.
-
2
Zeleninu ochutíme sušenými bylinkami, osolíme a opepříme. Nakonec pokrm posypeme nasekanými kešu oříšky.
-
3
Podáváme s opečenými bramborami nebo s rýží.