Netradiční kapří kousky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 37 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 749.6 mg
- Vláknina 683.5 mg
- Vitamín A 683.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší porce kapra bez kůže omyjeme, osušíme, mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Z obou stran je potřeme grilovacím kořením a opečeme na oleji na pánvi.
-
2
Oloupané, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na lžíci oleje. Smícháme rozpuštěné máslo s moukou, necháme ztuhnout a přidáme k žampionům. Rozpustíme, zalijeme trochou vody, osolíme a vše povaříme.
-
3
Do šťávy přidáme porce kapra a chvíli prohřejeme. Plátky mandlí nasucho opražíme dozlatova. Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a posypeme mandlemi.