Paštika z kuřecího masa a žampionů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 8 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 78.1 mg
- Draslík 173.7 mg
- Vláknina 496.9 mg
- Vitamín A 496.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky, játra očistíme a polovinu odložíme stranou. Zbylá játra krájíme na kousky.
-
2
Žampiony oloupeme a rozkrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nakrájená játra, osmahneme, vložíme žampiony a podusíme asi 5 minut.
-
3
Maso se zbylými játry jemně umeleme, přiložíme podušená játra se žampiony, sůl, prolisovaný česnek, koření a vše dobře promícháme.
-
4
Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny, naplníme masovou hmotou, formu uzavřeme a ve vodní lázni při 90 stupních Celsia vaříme 60 - 70 minut.
-
5
Formu vyjmeme z lázně, otevřeme a paštiku necháme do druhého dne odležet.
-
6
Paštiku můžeme také upéct v silně vyhřáté troubě.
-
7
Podáváme s chlebem nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.